בלה וידה

האתגר

בלה וידה הנו מתחם אירועים ותיק בעיר אשדוד, המורכב מ 2 אולמות ו 2 מתחמי קבלת פנים.
לקראת החורף נהגו להשכיר אוהלים במידה קבועה ובעלויות גבוהות אשר לא העצימו את נראות הגן, אך עם התחלפות הבעלים הוחלט שיירכש אוהל לטובת המתחם וכך סידהארתא נכנסה לתמונה.
מיד הבנו כי מדובר באוהל TAILOR MADE שבו מתבצעת התאמה ייעודית לחלל בצורה מדויקת לחלוטין- כל המפלסים, העצמים והפתחים נלקחים בחשבון במהלך התכנון ועל סמך כל אלה מייצרים מבנה ייחודי המותאם במיוחד למכלול זה, וכך נוצר אוהל העונה על כל הצרכים של השטח ללא התפשרות. כל זאת בכדי לתת לאורחים את האירוע החורפי היפה והנוח ביותר.
הצורך היה 3 אוהלי קונסטרוקציה- בהם אוהל אחד ראשי ו2 אוהלים קטנים.

התכנון

משום שהשטח לא אפשר בניה סטנדרטית, התכנון בשטח היה מאתגר מאוד! היינו צריכים לתכנן את הקונסטרוקציה שתתאים לשטח ובו בזמן להתחשב בדרישות העיצוביות של הלקוח. לקחנו בחשבון את העצמים הקיימים ותכננו את המבנה לפיהם, כדוגמת; החלונות, הדלתות והכניסות, פנסי התאורה, העצים והמזרקה הקיימים ברחבת המקום. כל זאת בנוסף לפרטים השונים שהיינו צריכים לקחת בחשבון גם כן.

במהלך התכנון היינו חייבים להיות סופר מדויקים על מנת שהמבנה יותאם לתוואי השטח בצורה אופטימלית. עבודת התכנון דרשה מדידות מדויקות של השטח ובניית תוכנית הצבה בהתאם למפתחים והעצמים השונים. צורת הגג תוכננה עם קודקוד קשתי. ובכדי לספק אור לצמחיה שבתוך חלל האוהל- תיכננו את גג המבנה עם סגמנטים שקופים ואטומים לסירוגין. כאשר החלקים השקופים מוקמו בהתאם לצמחייה הממורכזת בגן. כל קירות האוהל עוצבו עם חלונות בעלי פתחי אור גדולים כשחלקם העליון קשתי, זאת גם בכדי לראות את הצמחייה המקיפה את הגן וגם כדי לאפשר לאור טבעי לחדור פנימה.
בנוסף, תוכנן אוהל קטן לכניסה ממנה האורחים נכנסים בעל קודקוד קשתי גם כן, שכלל דלת זכוכית. ואוהל חופה אשר היה מיועד "להיתפס" על גבי האוהל הגדול.

הביצוע

היה קושי לבנות את האוהל, גם בשל החלקים הלא סטנדרטים שהרכיבו אותו (אותם הפרדנו בשטח), וגם בשל מידותיו השונות, אך בייחוד משום שהיינו חייבים לשמור על עבודה יעילה, מחושבת ומדויקת לחלוטין באזור המפתחים והדלתות.

בזכות העובדה שעבדנו באופן מסודר, פקדנו את השטח מספר פעמים עם בדיקות חוזרות ונשנות, קיימנו פגישות רבות ליישור קו עיצובי עם הלקוח והתנהלנו בצורה שוטפת עם הספק שלנו בחו"ל על כל הדגשים והדקויות ברמת המילימטר, האוהל הועמד תוך יממה וזאת למרות שסל ההרמה שהיה ברשותנו שווק חיים- עבדנו מהבוקר עד הערב כשמגבה אותנו מנוף.

משום שהאוהל היה מיועד לפירוק מדי קיץ, השתמשנו בעיגונים מיוחדים בכדי שניתן יהיה לפרק ולהרכיב את האוהל מדי עונה.

התוצאה

אוהל מפואר ומרשים, המספק אור וחלל פתוח בימי החורף הגשומים ואף מוסיף רבות לנראות המתחם.
בזכות הבנת הלקוח כי עליו ליצור התאמה מדויקת של האוהל לשטח הקיים, האורחים נהנים מקבלת פנים נוחה ומזמינה בהרבה.

האוהל ניתן לפירוק והרכבה במידת הצורך ומספק לבעלי האולם את מרווח הבחירה של ההתנהלות עם האוהל המשפיעה על המתחם כולו.

לפגישת היכרות ללא התחייבות