אמורה

האתגר

"אמורה"- אולם אירועים חדש בפתח תקווה, פנה אלינו עבור פתרון קירוי במידות 9*41 מטר של אוהל חד שיפועי באזור קבלת הפנים הנמצא בצדו של אולם האירועים.

במסגרת הפרויקט קיבלנו החלטה לעשות את הלא נודע ולבנות אוהל מאתגר למדי וזאת משום שרוב נקודות העגינה המיועדות לא היו על הקרקע, אלא היינו צריכים להעמיד שורת אחת של עמודי תמך על גבי גג המבנה הקיים והשורה הנוספת של עמודי התמך על גבי חומה קיימת, אשר תוחמת את אזור קבלת הפנים. כל זה רק עם 2 עמודים הנוגעים בקרקע וממוקמים בכניסה לאוהל.

כל חישוב מוטעה יכול לגרור אחריו השלכות רבות במהלך בניית האוהל. ומחובתנו לשמור על בטיחות המשתמשים ונראות אסתטית ומעניינת של המבנה, תוך ניצול מירבי של השטח.

התכנון

זה לא נראה כך, אך מבחינה תכנונית הפרויקט הזה היה אחד המאתגרים שהתמודדנו איתם. היינו צריכים לתכנן מבנה אשר ייתמך על גבי מבנה קיים.

בשל העובדה שכל עמודי האוהל ישבו בגבהים שונים ולא על הקרקע, צפינו שיכולים להתפתח קשיים עם עגינתם- דבר אשר הצריך מאיתנו להיות הרבה יותר מדויקים מבדרך כלל ולבדוק כל סנטימטר המיועד לעגינה, כל זאת בכדי לוודא כי הוא מתאים לשאת את המשקל המיועד להיות עליו.

הצטרכנו למצוא את הזווית הנכונה עבור השיפוע שקודקודו מתחיל בגובה 9 מטר ומסתיים ב6 מטר גובה. בנוסף, היינו צריכים לתת פתרונות איטום לרגליים שקדחנו על גג האולם, וכמו כן גם פתרונות עבור הרחקת מי הגשמים. לאורך כל הדרך נערכו פגישות רבות עם בעל המקום, מודדים והמהנדס שלנו, כדי להבטיח שלא יהיו תקלות בלתי צפויות.

המבנה עוצב כך שיהיה שקוף בפאותיו, ובגג יהיה משחק מעניין של יריעות שקופות ואטומות.

הביצוע

על אף שביצענו בדיקות ומדידות במשך מספר שבועות, במהלך ההתקנה נתקלנו במספר נקודות שהתגלו כבעייתיות, אותן נאלצנו לפתור תוך כדי תנועה עם המהנדס שלנו.

בזכות העובדה שבעל המקום נתן בנו אמון מלא הבניה הסתיימה תוך כמה ימים, דבר שתרם רבות להתקדמות ההקמה, זאת משום שהיו כמה ימים בודדים בהם לא היו אירועים באולם ולכן היה לנו חלון הזדמנויות קטן מאוד בו יכולנו להתקין.

בזכות מקצועיות, ניסיון ותקשורת טובה בשילוב תוכניות סופר מדויקות ניתן היה למזער בלצפ"ים בשטח.

התוצאה

התגובות של בעל המקום והצוות היו שוות הכל, הוא לא האמין שאפשר להגיע לרמת עבודה כזו.

לפני שהגיע אלינו, הוא עבר מספר אנשי מקצוע שאמרו לו שאין סיכוי לבצע את העבודה, אז כאשר היינו מוכנים לבצע את העבודה, הציפיות שלו היו נמוכות ביותר באשר לנראות הסופית של פתרון הקירוי שלו.

האוהל היה מיועד להתפרק בחודשי הקיץ, אך מרוב שיצא כה מוצלח הוחלט להשאירו גם בקיץ.

מה שלא הורג מחשל, ובזכות פרויקט זה נפתחו בפנינו דלתות נוספות שגרמו לנו להבין שהשמיים הם הגבול.

לפגישת היכרות ללא התחייבות